Hoe overleef ik de brugklas?

Zoals ieder jaar beginnen we het nieuwe schooljaar voor de brugklassers met de kennismakingsdagen. Kennismaken met het gebouw, de organisatie, de mentor en vooral met de nieuwe klasgenootjes.

Op maandag 27 augustus begonnen onze brugklasleerlingen met hun eerste echte kennismaking in de klas, een speurtocht door het gebouw en het werken in het kennismakingsboekje. Hierin kwamen vele onderwerpen aan de orde zoals het rooster, de kluisjes en het gebruik van mobiele telefoons. De meeste leerlingen kenden aan het eind van de dag alle namen van hun klasgenootjes al en konden hun weg in het gebouw vinden.

Op dinsdag was er door de sportdocenten een sportdag speciaal voor de brugklasleerlingen georganiseerd. De leerlingen moesten o.a. in groepjes een parcours afleggen. Hierbij was wederom het doel je nieuwe klasgenoten te leren kennen door samen te werken of door tegen elkaar te strijden.

Woensdag begonnen de brugklassers op school met de voorbereiding voor de eerste echte lesdag op donderdag. Hierna was het tijd om de kennismakingsdagen gezellig af te sluiten met een uurtje bowlen en smullen van een patatje met een snack.

De mentoren, coördinatoren en afdelingsleider kijken met veel voldoening terug op de kennismakingsdagen en zijn zeer tevreden hoe onze nieuwe leerlingen vervolgens tijdens de eerste lesdagen met elkaar zijn omgegaan. Het zijn hopelijk voortekenen voor een leuk, gezellig en leerzaam schooljaar.
Kimberley Knöps, coördinator brugklas (A-cluster)