Onderwijsdebat op De Ring van Putten

Het zal je als leerling van De Ring van Putten maar gebeuren dat een gerenommeerd Kamerlid van D’66, Paul van Meenen, tegen je zegt dat hij jouw idee (vakken waarin je uitblinkt op een hoger niveau examen te doen) meeneemt naar Den Haag. Het overkwam een mavo-4 leerling van De Ring van Putten tijdens het grote onderwijsdebat tussen verschillende (kandidaat) Kamerleden op De Ring.

Onder leiding van Ferdinand Fransen, hoofd communicatie van de gemeenste Nissewaard, gingen Paul van Meenen (D’66), Diederik Olders, Roelof Bisschop (SGP), Karin Zwinkels (CDA), Lisa Westerveld (Groen Links), Antoinette Laan (VVD) en Ama Asante (PvdA) met elkaar in debat. Het werd een levendig debat; niet in het minst door de inbreng van de 300 leerlingen die het debat volgden en daar ook aan meededen.

Het debat liet zien dat politiek niet een ver-van-mijn-bed show is, maar dat politiek gaat over zaken die onze leerlingen dagelijks op scholen zien en meemaken. Zo kwamen onderwerpen ter sprake als (gratis) steunlessen, het op te jonge leeftijd kiezen van vakkenpakketten en profielen en de rekentoets. In de grote hal van de school waren er ook kraampjes van de politieke partijen waar vertegenwoordigers van de plaatselijke politieke partijen de aandacht van de leerlingen probeerden te krijgen.

Algemeen Dagblad, 18 februari 2017

Achtergrondinformatie

Op vrijdag 17 februari (van 11.00 uur tot 13.00 uur) organiseerde De Ring van Putten een groot onderwijsdebat tussen (kandidaat) leden voor de Tweede Kamer. Diverse partijen waren aanwezig: D’66 (Paul van Meenen); PvdA (Amma Asante); VVD (Antoinette Laan), SGP (Roelof Bisschop), SP (Diederik Olders), CDA (Karin Zwinkels) en Groen Links (Lisa Westerveld). Het debat stond onder leiding van Ferdinand Fransen.

Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart was dit een mooi podium voor de partijen om hun standpunten over allerlei onderwijszaken duidelijk onder woorden te brengen.

Het debat werd bijgewoond door de leerlingen van 4, 5 en 6 atheneum en 4 havo.

Naast het debat doet De Ring ook mee aan de scholierenverkiezingen en gaven de plaatselijke politieke partijen acte de présence.