Groot internationaal project

Leerlingen voorbereiden op hun plekje in Europa

Van maandag 5 t/m vrijdag 9 december zijn er 70 leerlingen en 12 docenten te gast op scholengemeenschap De Ring van Putten in Spijkenisse. Deze gasten komen uit Denemarken, Finland, Frankrijk, Turkije, Bulgarije, Roemenië en Italië. De groep verblijft in een hostel in Rotterdam. Internationalisering is een belangrijk onderwerp in het onderwijs en heeft een grote impact op de verdere ontwikkeling van leerlingen en docenten.

Samen met de leerlingen van De Ring van Putten uit 4 havo en 5 vwo werkt de groep deze week aan activiteiten rondom het Europese thema nearly zero energy buildings (NZEB)Op de planning staan o.a. een excursiedag naar Futureland op de Maasvlakte2 en naar de Amercentrale van Essent in Geertruidenberg. Verder zijn er een aantal interessante lezingen met verwerkingsopdrachten, de Fushion Road Show en een reeks natuurkunde practica.

In dit project werken niet alleen de scholen uit deze Europese landen samen, maar ook lokale belanghebbenden. Zo komen er studenten en sprekers van bedrijven, de Technische Universiteit Eindhoven en Delft en Universiteit Leiden op bezoek.

De Ring van Putten heeft afgelopen jaar andere scholen bezocht die meedoen aan dit project. Zo is de school in maart naar Denemarken geweest en in september naar Italië. Tussendoor werkt men met de leerlingen via een online leeromgeving, Twinspace, aan dit thema. Het project wordt mogelijk gemaakt door het subsidieprogramma van Erasmus+.

In april 2017 volgt de laatste bijeenkomst van dit project in Finland.

Meer informatie over Erasmus+: http://www.erasmusplus.nl/