Gezonde school

We werken er hard aan om op onze school een gezonde omgeving te creëren voor onze leerlingen en medewerkers. Hiertoe heeft de school enkele initiatieven genomen waar we u graag meer over vertellen.

Woensdag 9 december was wethouder Wouter Struijk van de gemeente Nissewaard op bezoek op onze school om bijzondere momenten met ons te delen die vooral te maken hebben met de gezondheid van onze leerlingen en medewerkers.

Ingebruikname watertappunten
Water drinken is gezond! Daarom zijn in de grote hal en bij de brugklasingang watertappunten op de muur bevestigd. Deze werden officieel door de wethouder in gebruik genomen. De wethouder, maar ook brugklasleerling Lodi Fransen ontvingen van Lyndsey Mans van de Oudervereniging een waterfles. Hiermee werd water getapt bij een watertappunt, waarmee de watertappunten officieel in gebruik werden genomen. Lieke Vergeer, combinatiefunctionaris van de gemeente Nissewaard met duurzaamheid in haar portefeuille was hier ook bij aanwezig.

Oudervereniging schenkt waterflessen
Alle leerlingen en medewerkers ontvangen van de Oudervereniging een waterfles met daarop het logo van de school. De flesjes in frisse kleurtjes (rood, blauw, groen en roze) worden enthousiast ontvangen. Een mooi gebaar van de Oudervereniging, bedankt daarvoor!

Rookvrije school
Roken is schadelijk voor de gezondheid. Veel mensen die op jonge leeftijd beginnen met roken, hebben vaak de rest van hun leven last van de verslavingsverschijnselen die bij roken horen. Om dit tegen te gaan is onze school officieel verklaard tot een rookvrije school. We maken dit ook goed zichtbaar naar onze leerlingen toe, waarbij we gesteund en gestimuleerd worden door de gemeente Nissewaard.

Gouden Schaal voor de gezonde schoolkantine
Gezonde voeding is essentieel voor goede prestaties in en buiten de school. In onze schoolkantine zijn gezonde producten dan ook dagelijks verkrijgbaar. We hebben ook dit schooljaar 2020-2021 weer gescoord met een gezonde schoolkantine. Voor de vierde keer op rij hebben we namelijk de Gouden Schaal ontvangen, de hoogst haalbare waardering van het voedingscentrum. Linda Driessche van catering Zo-Vital heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Ten minste 80% van het aanbod bestaat uit gezonde broodjes, fruit, salades en andere gezonde producten. Voor leerlingen is het extra makkelijk om een gezondere keuze te maken, want die producten liggen vooraan. Rector Jeroen Werleman heeft aan Linda – het voor ons zo vertrouwde gezicht in de kantine, de Gouden Schaal uitgereikt voor de gezonde schoolkantine. Een mooie waardering van het voedingscentrum!

High Five!
We hebben als eerste school voor het voortgezet onderwijs in de gemeente Nissewaard een tegel ontvangen als High Five school. De basisscholen gingen ons hierin voor. De tegel zullen we een mooi plaatsje geven binnen de school. Door allerlei activiteiten te organiseren, kunnen we stickers krijgen. We hebben al twee stickers ontvangen: voor voeding en voor maatschappelijk. We hebben namelijk al een gezonde schoolkantine en we zijn een rookvrije school. Klik hier voor de website en klik hier voor meer informatie over High Five binnen het voortgezet onderwijs.