Campagne ‘Fris op vakantie’

Op maandag 27 en dinsdag 28 juni is op De Ring van Putten ook dit jaar de “Fris op Vakantie” Campagne gehouden voor leerlingen uit 2 mavo, 3 havo en 3 vwo.

Met de Fris op Vakantie campagne van Bureau Leefstijl wordt de naderende vakantieperiode alvast een beetje gevierd. De zomercampagne bestaat uit een reeks vrolijke goed doordachte workshops over veilig vakantiegedrag. De leerlingen hebben in verschillende lokalen workshops gevolgd over o.a. veilig vrijen, alcohol- en drugsgebruik en social media (gericht op de vakantie).

Zo werd een parcours afgelegd met een ‘dronkenmans- en drugsbril’. Met deze brillen op wordt nagebootst alsof je onder invloed bent van alcohol en/of drugs.

Tijdens het parcours moest ook in verschillende talen antwoord gegeven worden op de vraag ‘Wil je nog meer alcohol?, waarbij het antwoord natuurlijk in alle talen ‘Nee bedankt’ was.

Bij de workshop “vakantieliefde” werd er door de jongeren zelf geoefend met het omdoen van een condoom, en werd er gesproken over het aangeven van grenzen bij het stappen: mag iemand je zoenen als hij je drankje betaald?

Bij de drugs-workshop werd aan de hand van een drugsdemokoffer gesproken over de verschillende effecten van drugs en hoe je gedrag daardoor beïnvloedt wordt.

Tijdens het spelen van maxi Jenga werden vragen over drugs en gedrag gesteld. Soms ging de toren om en dat zorgde voor de nodige spannende momenten.

Ken je je eigen grenzen? Wanneer stop je met drankspelletjes? Hoeveel sterke drank gaat er in een mixdrankje? Wat is comazuipen? Dat stond centraal tijdens de workshop over alcohol.

Docenten én leerlingen vonden het een succes. Vooral de afwisseling tussen spelvorm en de iets theoretischer workshops vielen in de smaak.

Iedere leerling heeft een quiz ingevuld en kon een leuke prijs winnen.

Een ieder was het ermee eens: Dit was een succes en zeker voor herhaling vatbaar!