Eindexamenleerlingen exposeren in stadhuis

De eindexamenleerlingen beeldende vorming van De Ring van Putten exposeren van dinsdag 17 april tot en met maandag 14 mei hun ‘beeldend’ werk in de openbare expositieruimte van het stadhuis van Spijkenisse. Rector Bert de Jong en wethouder Martijn Hamerslag verrichtten op dinsdag 17 april, om 15.30 uur de opening van de expositie.

Het werk dat tentoongesteld wordt, is een selectie van werk van eindexamenleerlingen van zowel mavo, havo als atheneum. Het is een mix van verschillende opdrachten, technieken, materialen en vooral veel talent.

Kaleigh Remmerswaal (18), eindexamenleerling havo, is één van die talentvolle leerlingen van wie het werk zal schitteren in het stadhuis.
Haar manier van kunst maken omschrijft ze als volgt: “Ik vergelijk mijn proces als een grote spons, op het eerste gezicht lijkt het doodnormaal, maar als je er moeite of kracht in stopt, loopt er allemaal water uit. Dit water vergelijk ik met gedachtengangen en discussies. Het liefste discussieer ik met mensen over onderwerpen waar ik een sterke mening over heb. Dit kan ik op gang brengen door een werk te maken en erover te praten. Kaleigh werkt graag driedimensionaal en gaat het experiment niet uit de weg; Ik vind het fantastisch om nieuwe materialen en technieken te ontdekken en die op een unieke manier te gebruiken”.
Kaleigh heeft een duidelijk doel voor ogen. Inmiddels is ze samen met nog een klasgenoot aangenomen op de kunstacademie St. Joost te Breda, waar ze de studierichting autonome beeldende kunst gaat volgen. Daarvoor is het examenvak beeldende vorming een pre. Haar gedachte is altijd geweest om nieuwe uitdagingen aan te gaan en vooral om dingen te proberen.
Over de lessen die ze in het examenjaar heeft gehad is ze heel uitgesproken; ‘’Wat ik kan zeggen van de lessen is dat ik geleerd heb om echt uit mijn comfortzone te komen en om open minded te blijven. Ik ben daardoor ook meer en meer over mijzelf te weten gekomen. Ik heb kennis gemaakt met verscheidene materialen en vooral met mezelf. Ik ben heel dankbaar voor alle steun en hulp die ik heb gekregen in de zoektocht naar mezelf, die uiteraard nog lang niet is afgelopen’’!
Behalve Kaleigh hebben ook alle andere exposerende leerlingen met hun docenten de heer Julien, Verdonk en de heer Kegge hard gewerkt om deze kwaliteit te kunnen leveren. Het resultaat is dan ook een boeiende overzichtstentoonstelling van jonge, beeldende talenten van De Ring van Putten.

Video: Roel van Deursen

Fotografie: mevrouw M. van Hulst

 

Kijk hier voor de krantenartikelen die verschenen zijn.