De Ring van Putten wint WON-onderzoeksprijs

Een team leerlingen van De Ring van Putten heeft vorige week deelgenomen aan een onderzoekswedstrijd van Wetenschapsoriƫntatie Nederland, kortweg: WON. De brugklasleerlingen uit de Media en Designatheneumklas hebben deze wedstrijd gewonnen.

De jury was unaniem: Yzis van Mechelen en Britt Soeters staken met kop en schouders uit boven de andere deelnemers. Zij hielden tijdens de wedstrijd in theater Walhalla te Rotterdam een indrukwekkende pitch. De presentatie van de meisjes ging over hun onderzoek naar drijvende huizen als oplossing voor de stijgende zeespiegel. Dankzij hun winst zijn zij door naar de nationale ronde op de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Het andere groepje brugklasleerlingen eindigde op een gedeelde tweede plek met hun onderzoek naar lichtgebruik in de werken van Rembrandt.

De Ring van Putten maakt deel uit van het netwerk van WON-scholen in Nederland. Dit zijn scholen die in samenwerking met universiteiten wetenschappelijke vorming onder atheneumleerlingen actief stimuleren.