Chinese student spreekt Chinees met leerlingen 2 tto

Op 20 december bracht Tzu- Yi Lin, een 16- jarige exchange student, een bezoek aan de leerlingen van de tweede klas van De Ring van Putten die het schoolvak Chinese taal en Cultuur volgen. Zij gaf een presentatie over Taiwan, waar zij vandaan komt, waarin zij heel leuk vertelde over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Taiwan. Ook vertelde ze ons over de lokale gerechten en feestdagen.

Daarna stelde de leerlingen in het Chinees een vraag aan Tzu- Yi, wat heel spannend was want het was de eerste keer dat zij met een ‘native-speaker’ in het Chinees spraken. Gelukkig verstond Tzu- Yi de vragen en er ontstond een mooie culturele en linguïstische uitwisseling! Met Yuki Chen, een leerling uit de tweede klas, sprak Tzu- Yi voor het eerst sinds maanden weer uitgebreid Chinees. Daar genoot zij van en de leerlingen ook, wel werd duidelijk dat ze nog wel even moeten oefenen voor ze zover zijn.

Omdat het een geslaagde middag was, hebben we Tzu-Yi uitgenodigd om in januari terug te komen om met de klas Chinees Nieuwjaar te vieren.