Challenge Day voor 3 mavo

Op maandag 25 januari heeft De Ring van Putten voor de derde keer samen met Stichting Challenge Day Nederland, een Challenge Day voor alle leerlingen uit 3 mavo georganiseerd.

Een Challenge Day, bekend van het televisieprogramma “Over de streep”, is een dag met aandacht voor elk individu, die er toe leidt dat in korte tijd meer wederzijds begrip en respect wordt gecreëerd.

We hopen hiermee de leerlingen een bijzondere ervaring te bieden die bijdraagt aan persoonlijke groei en aan een betere sfeer in de klas.

Challenge Day Nederland: “Tijdens onze schoolprogramma’s pakt Challenge Day met succes enkele algemene problemen aan die je op bijna alle scholen tegenkomt, zoals groepjesvorming, geroddel, praatjes, vooroordelen, plagen, pesten, buitensluiting, stereotypen, intolerantie, racisme, seksisme, bedreiging, geweld, homohaat, hopeloosheid, lusteloosheid en verborgen druk om een imago te creëren, te presteren of aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Challenge Day programma’s zijn de katalysator voor het bewerkstelligen van positieve verandering in scholen en gemeenschappen.

Wij geloven dat elke school een plaats kan zijn, waar leerlingen en personeel zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelen.”