Bezoek van Denen en Roemenen

Internationaal project over astronomie

Op 2 december kwamen de Roemeense en Deense leerlingen aan in Nederland. Samen hebben we in de avond gegeten bij Happy Italy om kennis te maken met de leraren en leerlingen. Elke ochtend begonnen we met de ice-breaking activities. Hierdoor konden we beter met elkaar omgaan.

Ook maandagochtend begonnen we hiermee. We gaven de leerlingen een rondleiding door onze school en hadden een openingsceremonie. Daarna kregen we een cursus over hoe je het best een raket kon bouwen. ‘s Middags lanceerden wij een bruistablettenraket.

Op dinsdag gingen we naar de Space Expo in Noordwijk. Hierover hebben wij een verslag moeten maken en op TwinSpace moeten uploaden.

 

‘s Woensdags kregen we twee cursussen over het bouwen van een raket en een launchpad, en voerden wij dit ook uit. Hier hebben we op de donderdag gebruik van gemaakt en heeft ieder groepje zijn eigen raket gelanceerd. Ook voerden we het Whoosh-bottle proefje uit.

Op de vrijdag presenteerde ieder groepje zijn raket, met de natuurkundige informatie die we in gedachte moesten houden, en we schreven hier een verslag over.

Het was een leerzame en gezellige week, waarin wij veel nieuwe vrienden hebben gemaakt, en kennis hebben gemaakt met verschillende culturen.

Lahin Spindari en Julia Dornstedt (56a)