Ardennen 2016

Maandag
Iets later dan gebruikelijk een berichtje van de Ardennereis. Gebrek aan wifi speelt ons parten.
Maandag verliep de busreis voorspoedig, al snel na aankomst kregen we de instructie voor het kanoën.

Worden we normaal gesproken gewaarschuwd om goed op te letten dat we niet omslaan, dit keer kregen we vooral het advies om goed op te letten dat we niet vast kwamen te zitten, er stond helaas maar weinig water in de rivier. Op de weinige diepe stukken kregen leerlingen het dan wel weer voor elkaar om alsnog op te slaan, alsof ze er speciaal naar op zoek waren geweest.

Na het kanoën de gps-tocht naar huis, het is zo langzamerhand een gewoonte aan het worden dat een van de lo-docenten de weg een beetje kwijt raakt, dit keer was het dhr. Mos met zijn groepje. Dat is pas echt survival, is dan het excuus, alsof het een bewust keuze is.

Dinsdag
Een hele dag mountainbiken is heerlijk in de Ardennen, na een gedegen instructie over het schakelen, op een berg/heuvel is dat echt heel belangrijk, ander vliegen de schakels van de ketting om je oren, vertrokken vier groepen de heuvels in. Op de steile paden worden er echt grenzen verlegd. De instructeurs zijn vaak heel enthousiast over onze leerlingen en dat was dit keer niet anders, doorzetters zijn het!
Hoewel de leerlingen soms piepend en krakend boven komen, is het dalen vaak een heerlijk ontspannende beloning. Maar juist bij het dalen komt ook de juiste techniek weer om de hoek kijken, vol in je voorrem knijpen uit angst of als reflex als het toch wel wat steil is, komt je steevast op een koprol te staan. Een enkele onderzoekende leerling heeft getest of je dat inderdaad maar beter niet kan doen, dat met die voorrem, al takjes uit hun haren plukkend, gaven ze de instructeurs gelijk.

Woensdag
De Klettersteig, abseilen en rotsklimmen is alleen weggelegd voor mensen zonder hoogtevrees. Op 52 meter hoogte tegen een berg aan aan gekleefd zitten, is nu eenmaal niet voor iedereen de juiste uitdaging. Toch gingen bijna alle leerlingen de uitdaging aan en vooral bij de Klettersteig werden angstkreten afgewisseld met overwinningskreten, blij als de leerlingen waren met het overwinnen van hun angsten. We hebben een drone mee en hebben mooie plaatjes geschoten, jammer dat er geen geluid bij zit maar de trotse gezichten spreken boekdelen.

Foto’s en films kunnen helaas niet ge-upload worden. In het weekend staat er een link in dit artikel naar de foto’s en de films van de drone. Nou ja, het was niet in het weekend maar hier is de link, je moet er wel voor inloggen met je schoolaccount. De filmpjes zijn nog onbewerkt en soms erg groot