AI – meer dan alleen ChatGPT

Beste ouders van de leerlingen van De Ring van Putten,

Wij willen u graag informeren over de gevaren en kansen van Artificial Intelligence (AI) zoals ChatGPT. ChatGPT is een grote taalmodel dat wordt gebruikt voor communicatie en automatisering. Hoewel AI veel voordelen kan bieden, zoals efficiëntie en precisie, is het belangrijk om te weten dat er ook gevaren zijn, zoals het ontbreken van menselijke empathie of de mogelijkheid van misbruik.

We zijn ons bewust van programma’s zoals ChatGPT en houden ons aandachtig op de ontwikkelingen van AI. We willen u verzekeren dat we alles in het werk stellen om onze leerlingen te beschermen tegen de gevaren van AI en hen tegelijkertijd te laten profiteren van de vele kansen die AI biedt.

Als u vragen of zorgen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Misschien valt u iets op aan de stijl van het bovenstaande stukje. Dat is begrijpelijk want het is niet geschreven door een van de medewerkers van De Ring van Putten. Sterker: het is helemaal niet door een mens geschreven, maar we hebben gebruik gemaakt van ChatGPT. Dat is een chatbot die de laatste tijd veel in het nieuws is geweest. AI (Artificial Intelligence) heeft veel voordelen maar ook zeker nadelen voor het onderwijs en het is dan ook onderwerp van gesprek op onze school. We onderzoeken of we de voordelen in onze lessen kunnen gebruiken en hoe wij de voor de hand liggende nadelen, zoals het inleveren van werkstukken die niet door de leerlingen zelf zijn geschreven, kunnen voorkomen.