Internationalisering tijdens het Open Huis

Tijdens het open huis kon je alvast naar je favoriete bestemming in Europa met De Ring.

Op zaterdag 30 januari konden groep 8 leerlingen tijdens het open huis op de foto met als achtergrond hun favoriete bestemming in Europa. Leerlingen konden kiezen uit de locaties waar De Ring met leerlingen naar toe gaat. Het was niet echt natuurlijk, maar er werd een foto gemaakt voor een green screen en later werd er een foto van bijvoorbeeld de Eiffeltoren achter geplaatst. Zo leek het net of de leerling in Parijs was geweest. Hieronder een aantal leuke foto’s. Helaas moeten deze leerlingen nog even wachten voordat ze echt met De Ring op reis gaan.
Bij de internationaliseringskraam waren niet alleen foto’s van de vierde klas reizen te bekijken, maar ook van de uitwisselingsprojecten op De Ring. Op dit moment hebben we 14 partnerscholen in Europa en 1 partnerschool in China waar we uitwisselingsprojecten mee hebben. Op een kaart van Europa waren stickers geplakt, zodat ouders en leerlingen ook konden zien waar deze partnerscholen zijn. Er werden veel vragen gesteld, onder andere over in welke leerjaren en afdelingen in de school er mee kon worden gedaan.

We konden antwoorden dat deze uitwisselingsprojecten nu van klas 2 t/m 5 zijn in alle afdelingen van de school, maar om mee te doen aan de loting moet je wel goede cijfers hebben en goed gedrag vertonen op school.
Ook konden we vertellen dat er in maart een groep tweede klassers naar onze partnerschool in Radevormwald (Duitsland) gaan, een groep derde klassers naar onze partner school in Badajoz (Spanje) en een groep vierde klassers naar Hürth (Duitsland) en Munkebo (Denemarken). Dat maakte dat sommige groep 8 leerlingen zeiden niet te kunnen wachten om ooit mee te gaan doen met één van de uitwisselingsprojecten op De Ring. (werkgroep internationalisering)