Excursie Parijs 4 havo en 5 vwo

Heel vroeg in de ochtend op 28 juni, verzamelde een opgewonden groep van 46 leerlingen uit 5 vwo en 4 havo, vergezeld door 6 enthousiaste docenten (vgt, kgg, jln, acs, rsd, oul) zich op het treinstation Rotterdam CS. Met de Thalys als luxueus en snel vervoersmiddel begaf de groep zich naar de Franse hoofdstad, vol verwachting over wat hen te wachten stond.

De dag begon met een stadswandeling naar Montmartre, een wijk die bekendstaat om zijn artistieke en bohemienachtige karakter. De groep maakte eerst kennis met de majestueuze Sacré-Cœur Basiliek, die hoog boven Montmartre uittorent. De prachtige architectuur en het adembenemende uitzicht over de stad maakten een diepe indruk op de leerlingen. Terwijl de leerlingen de kronkelende straatjes verkenden, werden ze betoverd door de schilderachtige omgeving.

Na een stadswandeling van ongeveer een uur begaf de groep zich naar een van ’s werelds meest befaamde musea: het Louvre. Hoewel de tijd beperkt was, maakten de leerlingen gebruik van de gelegenheid om enkele van ’s werelds meest beroemde kunstwerken te bewonderen. Van de imposante Mona Lisa tot de indrukwekkende Venus van Milo, ze werden overweldigd door de grootsheid van de kunstgeschiedenis die voor hun ogen tot leven kwam.

Met een mengeling van voldoening en weemoed verliet de groep het Louvre richting de Eiffeltoren en de daarnaast gelegen verschillende monumenten, waarover ze zelfstandig hun verkenningsopdrachten gingen maken voor het vak Frans. Rond 18:00 uur stonden wij weer op La gare du Nord helemaal klaar voor de terugreis.

Terwijl ze de Thalys terug naar huis namen, waren de leerlingen vervuld met nieuwe indrukken en inspiratie. Deze reis was een mooie afsluiting van het schooljaar, waarin educatie en plezier hand in hand gingen, waardoor de leerlingen met onvergetelijke herinneringen en verrijkte kennis terugkeerden.

Nadia Oulad Ali, organisator en docent Frans