Sporttrainingen voor ‘Step up and face the Challenge’

Voor het Erasmus+ project ‘Step up and face the Challenge’ moesten er verschillende sporttrainingen worden georganiseerd voor de deelnemende leerlingen van onze school. De bedoeling is om leerlingen te enthousiasmeren voor een nieuwe sport. Met dank aan een aantal enthousiaste collega’s en ouders zijn we er in geslaagd om 5 leuke sporttrainingen te organiseren.
De trainingen waren verdeeld over 2 donderdagmiddagen. Vorige week donderdag hebben de leerlingen eerst een lesje Zumba gekregen, onder leiding van Kimberley Knöps. Er werd flink met de heupen gezwaaid. Voor sommige leerlingen was dit iets makkelijker dan de andere. Na deze les werden de leerlingen flink aan het werk gezet door Sebastiaan Huijgen. Samen met hem gingen de leerlingen een rondje trailrunnen bij de berenplaat. Lekker hardlopen door het veld en de modder.
Deze week stonden er 2 totaal andere sporten op de planning. De sportmiddag begon met een karate clinic die verzorgt werd door onze oud-leerling/collega Vijay Nanhoe. Samen met een aantal andere instructeurs van Kyokushin Fight Academy werden de leerlingen goed aan het werk gezegd. Er werd gestart met een pittige warming-up en daarna werden er een paar indrukwekkende karate trappen geoefend. Als klap op de vuurpijl kregen de leerlingen een certificaat met een bidon van Vijay!
Na een korte pauze gingen de leerlingen op weg naar de Spijkenisse Scouts om daar een American Football training te volgen. Dit met dank aan de ouders van Justin Middelkoop. Ondanks het natte weer en de kou hebben onze leerlingen zich fantastisch ingezet. Alle kneepjes van deze sport werden geleerd. Hoe werp je de bal en er werden verschillende wedstrijdjes gespeeld.  Maar dat is nog niet alles. Aankomende week zullen de leerlingen tijdens de gymles nog een potje HaKo-bal spelen voor het project.
Op deze manier hebben de leerlingen kennis gemaakt met 5 nieuwe sporten: Zumba, Trail run, Karate, American Football en HaKo-bal. De leerlingen verwerken deze 5 sporten in een presentatie. Hierin vertellen ze wat de sport inhoud en wat hun ervaring was. Tijdens de uitwisseling van 15-22 april 2023 naar La Réunion (Frankrijk) zullen de 5 leerlingen die mee gaan op reis de presentaties geven aan de andere internationale leerlingen van het project.
Kimberley, Sebastiaan, Vijay, Spijkenisse Scouts en de vakgroep l.o. bedankt voor jullie enthousiaste inzet voor de sporttrainingen.

Maxime Hoogstad en Myrthe Dukers